den kompletta bröllopsguiden. 

Bröllopssäsongen är äntligen här! Har du fått en bröllopsinbjudan i brevlådan och har ingen aning om hur du ska klä dig enligt dresscode på inbjudan? Vi hjälper dig genom dresscode-djungeln och hjälper dig att matcha med rätt accessoarer.  Följ vår bröllopsguide genom att skrolla ner, så är du redo för säsongens bröllop.

Vi listar tre (3) tips på olika dresscodes:

1. Smoking 

2. Mörk kostym

3. Sommarklädsel


1. smoking (black tie)

Smoking, Black Tie eller även kallat "Tuxedo" som dresscode på inbjudan? Wow säger vi på by Billgren. Smoking är nämligen något av det stiligaste en man kan bära. Smoking är generellt sett alltid helt svart eller midnattsblå och är oftast sidenbeklädd med detaljer på smokingkavajen. Till smokingkostymen bärs alltid en vit skjorta, (gördel) och en fluga. Kombinera med ett par svarta lackskor och en klassisk klocka i svart läder för att vara snyggast på festen (eller i alla fall näst efter brudgummen).


DOUGLAS LÄDER 

"Douglas" är en mångsidig klockmodell från By Billgren som passar varje tillfälle - såväl på arbetet som till vardags. Klockan skapar en trendig look tillsammans med ett par slitna jeans och t-shirt, eller en dressad, stilsäker känsla tillsammans med en välskräddad kostym eller smoking. Valmöjligheterna är oändliga helt enkelt. Douglas har en snygg, rund och stilren urtavla med ett genuint svart band i italienskt läder av hög kvalitet. Med de utbytbara banden kan du säkerställa att du har ett nytt unikt armbandsur alla dagar i veckan.

KÖP NU


2. mörk kostym

Står det däremot mörk kostym som dresscode minskar pressen lite om du jämför med smokingtemat. En mörk kostym är för många män ett måste i garderoben och har blivit allt vanligare på bröllop och olika tillställningar med klädkod. Bär en mörk kostym i mörk blått, mörkgrått eller svart. Kombinera med svarta läderskor, svart meshklocka, matchande armband och en näsduk för den ultimata looken. En helt perfekt kombination för en avslappnad men uppklädd känsla. Vi lovar att det kommer "turn heads" på bröllopsfesten!

DOUGLAS MESH   

Vår klocka "Douglas" i mesh är ett måste för den trendmedvetne. Bandet i stål mesh och den svarta sofistikerade urtavlan skapar tillsammans en oslagbar kombination. Douglas kan bäras såväl på bröllop, andra formella tillställningar, som avslappnade dagar tillsammans med nära och kära. Med det utbytbara bandet kan du själv välja vilket band du vill bära och skapa en helt ny look!

KÖP NU


BUSTER BEADSAMBAND 

Detta svarta, matta beadsarmband passar den stilmedvetna killen! En kombination av Onyx och lavasten kan helt enkelt inte gå fel. perfekt att matcha med vår Douglas meshklocka.

KÖP NU


3. sommarklädsel

Sist men inte minst ... står det "sommarklädsel" eller "kom som du vill" innebär det att du i princip kan komma klädd som du vill. Dock gäller det att läsa lite mellan raderna (förvirrande va?). Dresscoden innebär att brudparet vill ha välklädda gäster men inte för uppklädda. Vi på by Billgren rekommenderar snygga chinos, skjorta, kombinerat med en klocka i ljusgrå läder. Vill du höja stilnivån ytterligare rekommenderas en snygg klackring och manschettknappar!

Komplettera din look med "Dorian" manschettknappar i rostfritt stål. Vi lovar att det höjer stilfaktorn på din look i alla tillfällen! Vill du sticka ut ännu mer? Passa på att få dem graverade för en mer personlig känsla.

GUSTAF LÄDER 

Vår modell "Gustaf" är en sofistikerad och elegant klocka, med ett grått band gjort av italienskt genuint läder, en vit urtavla och stilrena detaljer. Klockan har dessutom ett safirglas, Japanese Miyota urverk samt är vattenresistent 5ATM vilket gör den till en kvalitetsklocka som kan bäras livet ut. En stilikon som passar den trendmedvetne mannen och en perfekt accessoar till det sommarbröllopet!

KÖP NU


COLE KLACKRING 

Vår klackring "Cole" är gjord i rostfritt stål. En riktig klassiker om ni frågar oss. Vill du göra den mer personlig - passa på att gravera den i samma beställning!

KÖP NU

DORIAN MANSCHETTKNAPP

Komplettera din look med "Dorian" manschettknappar i rostfritt stål. Vi lovar att det höjer stilfaktorn på din look i alla tillfällen! Vill du sticka ut ännu mer? Passa på att få dem graverade för en mer personlig känsla.

KÖP NU


Vill du har mer inspiration?

Vi på by Billgren har en hel blogg med samlade stylingtips, presentguide, nyheter, gravyr guide, skötselråd och så mycket mycket mer. Klicka här för att komma till startsidan för bloggen.