Hitta rätt ringstorlek

Vi finns här för att guida dig till rätt accessoarer!

Så enkelt hittar du rätt ringstorlek, hemifrån. Det finns olika metoder, det är bara för dig att välja den som passar dig bäst! Det vanligaste sättet att mäta en ringstorlek är att mäta den inre diametern och på så sätt få fram hur många millimeter du ska ha. Får du exempelvis fram att diametern är 2 cm på en linjal så motsvarar det storlek 20 mm hos oss, alltså en storlek medium. Diametern mäter du över den tjockaste delen på ringen och omkretsen genom att mäta ringens invändiga omkrets, båda sätten mätt i millimeter. Som du säkert vet kan fingrarna svullna upp om du är varm och kan bli upp till en halv storlek större. På samma sätt fungerar det när handen är kall och kan då bli en storlek mindre istället. För att hitta rätt storlek är det bäst att mäta på morgon eller kväll då då din hand har normal temperatur. Glöm inte att mäta rätt finger som du vill bära din nya ring på! Metod 1 

Du kan enkelt mäta din storlek genom att testa en ring hemifrån och sedan mäta diametern med en linjal. Lägg ringen på linjalen och mät på ringens bredaste ställe. Du kan sedan se vilken storlek du har genom millimeterna. Får du exempelvis fram 2 cm på linjalen är det en ring i storlek medium 20 mm du ska ha. Du mäter alltså ringens diameter på detta sätt. Kika i tabellen nedan där du hittar storlekarna i både diameter och omkrets.

Metod 2

Har du endast ett måttband till hands fungerar det lika bra! Hitta en ring hemifrån som passar och mät den inre omkretsen med ett måttband. Får du då exempelvis fram att du har en omkrets på 60 mm motsvarar det en storlek small hos oss i 19 mm. 

Metod 3

En annan enkel quick fix som du kan göra hemma är att mäta med en sytråd eller snöre. Du tar helt enkelt sytråden eller snöret, virar den runt ditt finger och mäter sedan tråden. Då får du också fram vilken omkrets du behöver. Tänk på att inte vira för hårt så att du får en för liten ring samt mäta rätt finger.

Metod 4

Om du är osäker och inte vill göra detta själv så kan du välja att besöka någon av våra återförsäljare så mäter de ut rätt storlek till dig. Du hittar våra återförsäljare i hela landet här.


´

Ladda ner vår storleksguide för att se exakta mått i både diameter och omkrets

SE GUIDE