Ta hand om dina smycken

Kläder tvättar och rengör vi utan att tänka på det. Många tänker nog inte på att ta lika väl hand om sina accessoarer. Genom att rengöra och förvara dem på rätt sätt, håller de sig snyggare och får dessutom en längre livslängd. Våra smycken tillverkas i bland annat rostfritt stål och är nickelsäkra enligt Eu:s regler. Guldsmyckena har en PVD-plätering och är i grunden tillverkade i rostfritt stål de med. Våra beadsarmband är designade i olika ädelstenar så som onyx, agat, opal, galaxy stone och jaspis. Detta är naturliga stenar vilket gör att varje armband har sin egen unika look. Läderarmbanden är tillverkade i äkta läder och finns i olika modeller och färger. Vare sig du har ett stålsmycke eller ett läderarmband så är det viktigt ta hand om och förvara väl om du vill bibehålla kvalitén så länge som möjligt. Här kommer lite tips!


Läder

Läder är ett tåligt material, men du måste fortfarande ta hand om det på rätt sätt. Det enklaste sättet är att förvara lädersmycken separat från andra smycken.  Varför inte ha ett eget etui till de? Köp ditt etui här.


Förläng livslängden på ditt lädersmycke

Skulle du känna att dina lädersmycken behöver rengöras gör du det genom att torka av med trasa, smörj med neutralt läderfett eller rengöring som är till för läder. Saker att tänka på med lädersmycken:

-  För mycket damm kan förstöra lädret.

- Vatten kan torka ut läder. Försök att undvika att bada och duscha med dina lädersmycken och klocka.

- Vänta med att sätta på ditt lädersmycke eller klocka till efter du tagit på dig produkter som exempelvis sololja, hudkräm, hårspray eller liknande. 


Beads

Våra beadsarmband är tillverkade av olika ädelstenar såsom Lapsis, Tigeröga, Japsis, Agat, Opal, Galaxy stone och lavasten. Dessa rengör du med en ren och lätt fuktad bomullstrasa. Skulle de behöva mer rengöring lägger du de i en skål med vatten med några droppar milt diskmedel. Tänk dock på att ädelstenar är ett organiskt material och ska inte dränkas med vatten. 


Ta hand om dina beads

Ädelstenar är ett levande material och kommer från naturen med sitt eget unika utseende och form. För att du ska bibehålla den ursprungliga looken så länge som möjligt är det viktigt att du inte utsätter ditt smycke för vatten så som bad och diskning. Det är inte heller optimalt att sova med ditt smycke då du kan fastna och förstöra det. Tänk även på att fysiska aktiviteter så som träning kan påverka livslängden på ditt smycke. Använd med sunt förnuft så kommer ditt pärlarmband leva med länge.


Stålsmycken

Många av våra klockor har mesharmband. Dessa rengör du enkelt med ljummet vatten och mild tvål, sedan borstar du försiktigt med t.ex. en tandborste. Torka försiktigt av med bomull.

Viktigt att tänka på att du skyddar urtavlan.


Stålsmycken & sånt

Du bör undvika att bada med dina stålsmycken, framförallt i klor och saltvatten.

Om du känner att dina stålsmycken har tappat sin glans kan du rengöra de med ljummet vatten och putsar de med en ren trasa. Oftast räcker detta. Skulle du tycka att de behöver en ordentlig rengöring gör du det enkelt med mild rengöring som exempelvis; såpa och vatten. Det är viktigt att du torkar av smycket ordentligt efteråt.