Skötselråd smycken

Kläder tvättar och rengör vi utan att tänka på det. Många tänker nog inte på att ta lika väl hand om sina accessoarer. Genom att rengöra och förvara dem på rätt sätt, håller de sig snyggare och får dessutom en längre livslängd. Våra smycken tillverkas i bland annat rostfritt stål och är nickelsäkra enligt Eu:s regler. Guldsmyckena har en PVD-plätering och är i grunden tillverkade i rostfritt stål de med. Våra beadsarmband är designade i olika ädelstenar så som onyx, agat, opal, galaxy stone och jaspis. Detta är naturliga stenar vilket gör att varje armband har sin egen unika look. Läderarmbanden är tillverkade i äkta läder och finns i olika modeller och färger. Vare sig du har ett stålsmycke eller ett läderarmband så är det viktigt ta hand om och förvara väl om du vill bibehålla kvalitén så länge som möjligt. Därför har vi skrivit ner våra bästa tips som kommer hålla dina smycken snygga länge!Läder

Läder är ett tåligt material, men du måste fortfarande ta hand om det på rätt sätt. Det enklaste sättet är att förvara lädersmycken separat från andra smycken. En smyckeskrin, förvaringsbox eller en låda du har hemma fungerar perfekt. Skulle du känna att dina lädersmycken behöver rengöras gör du det genom att torka av med trasa, smörj med neutralt läderfett eller rengöring som är till för läder. Men tänk på att:

- För mycket damm kan förstöra lädret.

- Vatten kan torka ut läder. Försök att undvika att bada och duscha med dina lädersmycken och klocka.

- Vänta med att sätta på ditt lädersmycke eller klocka till efter du tagit på dig produkter som exempelvis sololja, hudkräm, hårspray eller liknande. 

Beads
Våra beadsarmband är tillverkade av olika ädelstenar såsom lapis, tigeröga, jaspis, agat, opal, galaxy stone och lavasten. Dessa rengör du enklast med en ren och lätt fuktad bomullstrasa. Skulle de behöva mer rengöring lägger du ditt armband i en skål med vatten och några droppar milt diskmedel. Tänk dock på att ädelstenar är ett organiskt material därutav har varje sten ett unikt utseende och ska inte dränkas med vatten. För att du ska bibehålla den ursprungliga looken så länge som möjligt är det viktigt att du inte utsätter ditt smycke för bland annat bad och diskning. Det är inte heller optimalt att sova med ditt smycke då du kan fastna dra i sönder det. Tänk även på att fysiska aktiviteter så som träning kan påverka livslängden.

Stålsmycken
Många av våra klockor har mesharmband. Dessa rengör du enkelt med ljummet vatten och mild tvål, sedan borstar du försiktigt med t.ex. en tandborste. Torka försiktigt av med bomull. Viktigt att tänka på är att du skyddar urtavlan. Du bör också undvika att bada med dina stålsmycken, framförallt i klor och saltvatten. Om du känner att dina stålsmycken har tappat sin glans kan du rengöra de med ljummet vatten och putsar de med en ren trasa. Oftast räcker detta. Skulle du tycka att de behöver en ordentlig rengöring gör du det enkelt med mild rengöring som exempelvis; såpa och vatten. Det är viktigt att du torkar av smycket ordentligt efteråt.