Fri frakt över 399 SEK - Beställningar innan 11.00 skickas samma dag

Hos oss väljer du mellan ovala, fyrkantiga eller rektangulära manschettknappar i rostfritt stål. Vi har även manschettknappar med matchande slipsnål. Vill du göra manschettknapparna mer personliga och unika kan du köpa till gravyr. En perfekt present till någon du tycker om. Till våra manschettknappar i carbon, silver och guld finns det även matchande ringar som skapar en komplett look.

 

MANSCHETTKNAPPAR

Manschettknappar kom redan på 1800-talet, då skjortan med förstärkta manschetter blev populär. Denna gick inte att knäppa med vanliga knappar vilket gjorde att man fick tillverka en utomstående produkt som kunde hålla ihop skjortas ärmar. Idag är de inte bara till för ett praktiskt syfte, manschettknappar adderar även en elegant känsla och ger din kostym en lyxig look.

Alla våra manschettknappar går att gravera. Perfekt att gravera in bärarens initialer eller ett datum som betyder mycket. Hos oss väljer du mellan 4 olika typsnitt som är utvalda att alla passa till våra manschettknappar. 

Ett tips är att ge bort snygga graverade manschettknappar i morgongåva till din älskade. 


SNYGGA MANSCHETTKNAPPAR TILL DEN STILMEDVETNA MANNEN

Den enklaste och mest subtila accessoaren att lägga till i din klädgarderob är ett par manschettknappar. Det finns en uppsjö av olika former och färger för att du ska kunna få ditt egna personliga uttryck. Vi på by Billgren har valt att dra ner på allt ploj och fokusera på snygga, hållbara och tidlösa manschettknappar. Accessoaren är verkligen en liten och elegant detalj men som har kraften att lyfta hela din look.


MANSCHETTKNAPPAR BRÖLLOP

När det vankas bröllop tillför manschettknappar den där extra stiliga looken som man ofta är ute efter. Det vanligaste är att matcha din skjorta, slips och näsduk med dina manschettknappar. Den klassiska stilen går alltid hem och är ett säkert kort om du ska ge bort dem i present. Om du ska bära frack är det släta manschettknappar som gäller, dessa matschas med knapparna som sätts i frackskjortans bröst.


MANSCHETTKNAPPAR TILL VILKEN SKJORTA

Det är inte många skjortor idag som kräver manschettknappar, det vanliga är att skjortor har manschetter som dels hålls ihop av en vanlig knapp. Dessa har ofta ett hål för den som vill använda sig utav manschettknappar. 

När du är osäker är en regel du kan gå efter: Om skjortan är ämnad för att knäppas med vanliga knappar, finns dessa redan fastsydda. Är det en skjorta som har dubbelmanschetter, en så kallas fransk manschett, behöver du plocka fram dina manschettknappar.