Fri frakt över 399 SEK - Beställningar innan 11.00 skickas samma dag

By billgrens välgörenhetssmycken.

Vi på by BILLGREN värnar om vår miljö och våra hav. Därför har vi ett tätt samarbete med den Svenska ideella organisationen The Perfect World Foundation och till det har vi designat två smycken för att bidra till att stötta vår värld med Save The Ocean och Save The Rhino projekten. Tillsammans kan vi göra skillnad. 

Var med och visa ditt engagemang och bidra till en bättre värld - Köp någon av våra produkter "Save The Ocean" (100kr går oavkortat till projektet) och "Save The Rhino" (200kr går oavkortat till projektet) för att göra en skillnad. Läs mer om våra produkter längre ner! 


100 000 STYCKEN:
Marina däggdjur & sköldpaddor dör varje år av att ha ätit eller fastnat i plast slängd i havet. Medan över 1 miljon sjöfåglar kvävs av plastföremål varje år.

NATUREN:
Kan inte bryta ner plasten och omhänderta den. Istället bryts den bara ner till mycket små partiklar, som sedan äts av mindre djur.

PLASTAVFALL:          Fortsätter plastavfallen öka i samma takt, så kommer det år 2050 att finnas mer plast än fisk i haven. 

8 MILJONER TON:
Plast dumpas årligen i våra världshav. En siffra som verkligen skrämmer oss! 


VILL DU HJÄLPA TILL ATT RÄDDA HAVEN?

Det finns mycket du som privatperson kan göra för att hjälpa till att rädda haven. 5 enkla tips är:

- Använd mindre plast. Plast är det absolut vanligaste skräpet som finns i havet, hela 80-85% av havets skräp är plast. Genom att minska användandet av plast minskar du även risken för att det ska hamna i våra hav. Även om du inte slänger ditt skräp på marken kan det ändå hamna i våra hav om det kommer på villovägar.

- Ät hållbart fångad fisk. Välj fisk som har fångats på ett hållbart sätt för att minska överfiskningen. Leta efter märkningar som har oberoende tredjepartsgranskningar som MSC, ASC och KRAV. 

- Städa efter dig. Har du och dina nära & kära haft en solig dag på stranden eller en härlig picknick på bryggan vid sjön? Ta då en extra titt när ni lämnar så att inget skräp ligger kvar som sedan kan hamna i våra hav.

- Städa haven från skräp. Ta en mysig promenad längs med vattnet på stranden och gör nytta samtidigt. Ta med dig en hink eller en påse och samla upp det skräp som ligger på marken, du kommer få ihop mer än du tror! Samla ihop familjen och gör det till en kul tävling, vem kan få ihop mest skräp? 

- Stöd organisationer som arbetar för att skydda haven, exempelvis The Perfect World Foundation. Detta kan du göra genom att köpa vårt Save The Ocean armband som värnar om våra havs överlevnad och vill skapa förändring. 100 kr av försäljningen av varje armband går oavkortat till organisationens projekt Save The Ocean. 


SAVE THE OCEAN - ARMBANDET

Som ett resultat av det täta samarbetet med The Perfect World Foundation har vi designat ett unikt armband med unika krafter och egenskaper, som visar att du är engagerad i att rädda våra hav. Armbandet kostar 349kr, varav 100kr går oavkortat till The Perfect World Foundation & projektet Save The Ocean. 


VILL DU STOPPA UTROTNINGEN AV VILDA DJUR?

Varje dag dödas 4 noshörningar för sina horn. 60%  av hornen används som medicin trots att det inte är något speciellt ämne i hornen som gör att man blir frisk. Det har länge spridits rykten om att hornets egenskaper ska bota olika sjukdomar och även ge styrka och hornen är på vissa ställen i världen dyrare än guld. Det är alltså inte naturen som hotar djuren, det är människor. Genom ett tätt samarbetet med The Perfect World Foundation och deras projekt Save The Rhino har vi designat ett halsband, där du kan vara med och stötta utrotningen av vilda djur.


SAVE THE RHINO - HALSBANDET

By Billgrens ambitioner är att höja kunskapen i vårt arbete med att stoppa utrotningen av våra vilda djur. Halsbandet kostar 499 kronor varav 200 kronor går till The Perfect World Foundation. 

Noshörningen/halsbandet har döpts till "Sudan" efter den sista Nordafrikanska trubbnoshörningshanen som gick bort den 19 mars 2018. 

LÄS MER
VILL DU LÄSA MER OM OSS?

Idén till by BILLGREN grundades med en ambition om att ge världen herraccessoarer - med en prislapp som passar de flesta plånböcker. Vill du veta mer?