VANLIGA FRÅGOR & SVAR


LEVERANS
DHL Freight Servicepoint
1-3 dagars leveranstid till ditt närmaste DHL-ombud. OBS! Beställningar lagda på helger skickas tidigast på måndagen efter.  OBS! Beställningar lagda på helger skickas tidigast på måndagen efter. Räkna med 2-6 arbetsdagar vid gravyr och specialbeställda produkter.
DHL Express 
Leverans sker nästföljande arbetsdag (måndag-fredag) vid beställning före kl. 14.00 lokal tid (måndag-torsdag), förutom vid allmänna helgdagar och aftnar* Innan leverans kan du själv välja om du önskar få din försändelse hemlevererad eller till valfri servicepoint (även på annat postnummer) Observera att vissa postnummer i glesbygd har förlängd leveranstid (+1 dag) för expressleverans. Expressleverans gäller ej vid gravyr.
* Midsommarafton, julafton osv.

BETALNING
Vilka betallösningar erbjuder ni?
Klarna Checkout, Payson Checkout 2.0 och Paypal.

Jag har inte fått någon order- eller leveransbekräftelse.
I vissa fall hamnar mejlen från oss dessvärre i skräpposten, eller bland oönskade mejl.Vi ber dig därför se över så att det inte hamnat där.

Hur kommer jag i kontakt med Klarna?
Du kan antingen skicka ett mail till Klarna eller ringa till 08-120 120 10. Deras öppettider är: Mån-Fre 9.00-12.00, 13.00-16.30.

Hur kommer jag i kontakt med Payson?

Du kan antingen skicka ett mail till Payson här eller ringa till
08-470 94 00. Deras öppettider är: Mån-Tors 08:30-20:00 samt Fre 08:30-17:00.

Varför kan jag inte handla mot faktura?
Om inte ditt köp godkänns när du väljer att betala mot faktura kan det bero på ett par olika anledningar.
1. För att köpa mot faktura krävs det att du är 18 år. 
2. Adressen du angivit är felaktig, vid betalning mot faktura godkänns endast folkbokförd adress. 
3. Du har överskridit det maximala beloppet för faktura. Då detta kan variera och om du vill veta dina max-summa så kontakta Klarna på 08-120 120 00 eller Payson på  08-470 94 00.
4. Du har angett ett felaktigt personnummer. Tänk på att personnumret kontrolleras mot den adress du är folkbokförd på, dessa två måste alltså matchas för att fakturaköpet skall gå igenom. 
5. Klarna eller Payson (vilka vi använder för fakturaköp), godkänner inte din kredit.

BYTE & RETUR 
Hur gör jag en retur?  
Vid köp av varor på webbplatsen har du som kund 30 dagars ångerrätt som gäller från det att du har tagit emot en vara som du har beställt. Vi står för returfrakten.

  • Du måste meddela att du ångrar dig. Meddelandet ska skickas till oss info@bybillgren.com. I ditt meddelande ska ditt namn, din adress, e-postadress, ordernumret samt vilka varor som returneringen gäller framgå klart och tydligt. 
  • Vi mailar sedan en retursedel till dig som du skriver ut och fäster på din försändelse. Du bör senast inom 30 dagar lämna din försändelse till ett DHL-ombud. Glöm inte att fylla i och bifoga returformuläret med returkod (skälet till din retur). Du står för skick på produkterna vid retur, produkterna bör därför skickas välpaketerade och i lämplig förpackning, exempelvis samma förpackning de levererades i. 
  • Så fort vi mottagit din retur skickar vi en bekräftelse via mail. 

Hur reklamerar jag en vara?

  • Eventuella fel och defekt ska alltid reklameras till info@bybillgren.com där du anger ditt namn, din adress, e-postadress, ordernummer och en beskrivning av felet.
  • Om vi inte lyckas att åtgärda felet eller leverera en liknande produkt, återbetalar vi dig för den defekta produkten i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vi står för returfrakt vid godkända reklamationer.

MATERIALINFORMATION 

Vilka material används för att skapa By Billgrens smycken?

  • Äkta läder
  • Nylon
  • Äkta ädelstenar (i alla våra beadsarmband)
  • Rostfritt stål

Är stålet nickelfritt?
Nickel är en silvervit högglänsande metall som användes bl.a. i tillverkning av rostfritt stål. Alla bijouterier och smycken som säljs i inom EU har ett krav att vara nickeltestade och godkända enligt EU's regler. Nickeltestade produkter kan alltså innehålla en liten mängd nickel. Alla smycken som säljs på by BILLGREN följer EU:s direktiv gällande nickel.