Vanliga frågor

LEVERANS  
Hur många dagars leveranstid?


DHL Freight Servicepoint
1-3 dagars leveranstid till ditt närmaste DHL-ombud. OBS! Beställningar lagda på helger skickas tidigast på måndagen efter.  

DHL Express 
Leverans sker nästföljande arbetsdag (måndag-fredag) vid beställning före kl. 13.00 lokal tid (måndag-torsdag), förutom vid allmänna helgdagar. Innan leverans kan du själv välja om du önskar få din försändelse hemlevererad eller till valfri servicepoint (även på annat postnummer)
 
Gäller ej vid gravyr och postnummer över 820 00.

BYTE & RETUR  

Hur gör jag en retur?  

Vid köp av varor på webbplatsen har du som kund 30 dagars ångerrätt som gäller från det att du har tagit emot en vara som du har beställt. Vi står för returfrakten.

  • Du måste meddela att du ångrar dig. Meddelandet ska skickas till oss info@bybillgren.com. I ditt meddelande ska ditt namn, din adress, e-postadress, ordernumret samt vilka varor som returneringen gäller framgå klart och tydligt. 
  • Vi mailar sedan en adressetikett till dig som du skriver ut och fäster på din försändelse. Du bör senast inom 30 dagar lämna din försändelse till ett DHL-ombud. Glöm inte att fylla i och bifoga returformuläret med returkod (skälet till din retur). Du står för skick på produkterna vid retur, produkterna bör därför skickas välpaketerade och i lämplig förpackning, exempelvis samma förpackning de levererades i. 
  • Så fort vi mottagit din retur skickar vi en bekräftelse via mail. 

Hur reklamerar jag en vara?

  • Eventuella fel och defekt ska alltid reklameras till info@bybillgren.com där du anger ditt namn, din adress, e-postadress, ordernummer och en beskrivning av felet.
  • Om vi inte lyckas att åtgärda felet eller leverera en liknande produkt, återbetalar vi dig för den defekta produkten i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vi står för returfrakt vid godkända reklamationer.

MATERIALINFORMATION 

Vilka material används för att skapa by BILLGRENS smycken (armband, halsband och ringar)?

- Äkta läder
- Nylon
- Rostfritt stål 
 
 

Är stålet nickelfritt?

Nickel är en silvervit högglänsande metall som användes bl.a. i tillverkning av rostfritt stål. Alla bijouterier och smycken som säljs i inom EU har ett krav att vara nickeltestade och godkända enligt EU's regler. Nickeltestade produkter kan alltså innehålla en liten mängd nickel. Alla smycken som säljs på by BILLGREN följer EU:s direktiv gällande nickel.