vad betyder stenarna i beadsarmbanden?  

Visste du att stenarna i våra beadsarmband har olika egenskaper? Många upplever att stenar och kristaller utsöndrar energier och ger styrka och skydd i vardagen. Det kan upplevas som en trend just nu men faktum är att stenar och kristaller har använts sedan urminnes tider för att smycka kungakronor för att ge skydd och styrka. 

Vi har alltså under väldigt lång tid burit stenar med betydelse som ett smycke och vi förstår varför! Det ger oss möjlighet att kombinera magisk energi med magisk design. 

Några av stenarna sägs lindra eller bota psykiska besvär så som ångest och depression samt fysiska besvär som migrän och sömnproblem. Vi rekommenderar dig alltid att söka professionell hjälp om du lider av fysisk eller psykisk ohälsa då stenarnas egenskaper inte är vetenskapligt bevisade. Beadsarmband av kraftfulla stenar

Oavsett om du är ute efter ett armband gjort av stenar med speciella egenskaper eller bara för dess utseende har vi allt för dig. Stenarna i våra beadsarmband är ädelstenar som slipats och polerats för att skapa ett snyggt armband. Men stenarna sägs också vara kraftfulla och hjälpa oss att öka vår närvaro i vardagen och att vägleda oss genom livet på olika sätt. 

Om du vill uppleva stenarnas egenskaper sägs det vara bäst att bära stenarna nära sig, helst i kontakt med huden. Därför tycker vi på by Billgren att det perfekta sättet att bära med sig de kraftfulla stenarna hela dagen är i form av ett stilrent armband. Om inte annat så kommer du uppleva det som vi tycker är det mest kraftfulla med våra armband -  att det tar din stil till en ny nivå!  

Det armband du bär säger mycket om dig, det är inte bara ett sätt för dig att uttrycka din personlighet i din stil utan även dess energier säger en hel del om din personlighet. 


Är stenarna magiska?

Det finns inga vetenskapliga bevis på att stenarna skulle vara magiska eller ustöndra en viss energi men då stenarna använts av våra förfäder för att skydda och smycka dem finns det något magiskt med bara det. 

Många människor tror att stenarna har olika egenskaper och att de kan hjälpa oss genom livet och att de påverkar oss olika mycket. Det handlar mest om vilken inställning du har till stenarnas kraft och om du är öppen för att ta emot den. Många påstår att man brukar behöva bära med sig stenarna ett tag för att känna dess energier. 

Vissa anser att det är placeboeffekten, men även det kan vara kraftfullt. I många sjukdomsbehandlingar är placebo en viktig "ingrediens" för att lyckas och handlar om de förväntningar vi har på produkten. Kanske är det placebo eller så är stenarna faktiskt magiska. Det är du själv som avgör om du vill tro på stenarnas effekt precis som många andra gör. Oavsett så är armbanden sjukt snygga och bara det kan ju lyfta vårt humör!


Vilken sten ska man välja?

När man väljer sten eller kristall så ska man gå på instinkt. Dras du till en viss typ av sten är det förmodligen den kraft och energi som den stenen utsöndrar som du kan finna styrka och stöd i. Så om du faller för utseendet på något av våra beadsarmband är det förmodligen "the one" för just dig. Lita på din instinkt, det finns något i dig som säger att den stenen är  för just dig. Var inte orolig om du dras till flera, stenarnas egenskaper slår inte ut varandra och vi tycker att det är så snyggt att matcha flera beadsarmband med varandra så du behöver inte bara välja ett, ju fler desto bättre tycker vi!

Du bestämmer själv om du vill bära beadsarmbandet för att du gillar utseendet och vill bära det som ett komplement till din outfit eller om du vill bära det på grund av egenskaperna som stenarna har. 


Stenarnas egenskaper

Du behöver inte vara expert på kristallernas egenskaper för att ta emot deras energi, det räcker med ett öppet sinne. Vi har sammanställt en komplett guide för stenarna vi använder i våra beadsarmband här så att du kan se vad ditt favoritarmband har för egenskaper!

Lapis är en sten som bärs för att förbättra intellektuella förmågor och sägs stärka ärlighet och viljan att lära. Stenen är kraftfull och stimulerar förståelse och kan användas för en djup och sanningsenlig kommunikation. 

Onyx är en sten som ger styrka och sägs beskydda från och omvandla negativa energier till positiva. Onyx används för att hjälpa till vid rädslor och ge ökat självförtroende när något håller dig tillbaka.

Jaspis är en sten som sägs ge fysisk styrka och vitalitet samt ge inre frid och lugn. Jaspis är en sten som har en långsam verkan och som bör användas under än längre tid, perfekt att bära stenen som ett snyggt armband då!

Tigeröga är en sten som ger dig kraft och bättre självkänsla för att du ska våga vara dig själv och ge dig mod att prova nya saker. Tigeröga sägs även skärpa dina sinnen och uppmärksamma detaljer och situationer så att du kan hjälpa till när saker händer snabbt. 

Beige Lapis är en sten som sägs kunna främja medkänsla och kärlek. Stenen hjälper dig att öppna dina sinnen och att visualisera.  

Opal
Jaspis
Tigeröga

Lavastenen sägs ge oss kraften tillbaka, den stärker oss när vi går igenom förändringar och behöver släppa taget om det gamla och ta emot det nya med ett öppet sinne.

Howlite är en unik sten som står för stillhet, ömhet och öppet sinne som även sägs minska stress och ångest. Howlite sägs även vara en spirituell sten som kan länka till ett högre andligt medvetande. 

Galaxy stone är känd för att skydda auran genom att förhindra din energi från att läcka ut. Den hjälper dig att behålla fötterna på jorden utan att ta ditt sikte mot stjärnorna ifrån dig. 

Opal sägs ge sinnesro och kan vara till hjälp för att lugna oroliga tankar. Stenen kan verka stöttande vid bearbetning av trauma. 

Agat är en sten som sägs kunna förbättra din koncentration och uppfattningsförmåga samt eliminera negativa energier. Stenen sägs kunna bidra till att skapa en trygg och lugn tillvaro. 

Obsidian är en sten som sägs ge styrka till den som behöver den och kan hjälpa dig att fullfölja dina intentioner och ambitioner. Stenen sägs också motverka stress och ta bort olika energiblockeringar.

Unakite är en sten som sägs hjälpa till att leva i nuet och släppa det förflutna, så som minnen eller känslor som man vill bli av med. Det är också en sten som påstås vara kopplade med visioner och som kan aktivera ditt tredje ögas chakra och på så sätt öppna upp för andliga insikter.


Hur du tar hand om dina stenar

Om ditt beadsarmband eller läderarmband med beads blir smutsigt är det viktigt att du rengör dessa på rätt sätt för att behålla det ursprungliga utseendet. Spana in vår kompletta skötselrådsguide!

Bär du endast ditt beadsarmband på grund av dess utseende och inte dess energier räcker det att du följer vår skötselrådsguide för att hålla ditt armband rent. Vill du däremot att kraften i beadsen ska fortsätta vara så effektiv som möjligt kan du ladda och rena ditt armband med hjälp av månljus. Då sägs stenens krafter bli starkare och laddas upp likt ett batteri, allra bäst är ljuset från fullmåne. Du kan då lägga ditt beadsarmband antingen utomhus eller i fönsterbrädan över natten för att ladda upp. Tänk på att om du lägger ditt armband utomhus bör du vara extra försiktig då beadsen kan ta skada av för kalla temperaturer.