Fri frakt över 399 SEK - Beställningar innan 11.00 skickas samma dag
Skötselråd smycken

skötselrådsguiden för dina smycken.

Precis som vi tvättar och rengör kläder när dessa är smutsiga, behöver vi också tvätta och rengöra våra smycken. Genom att rengöra och förvara dem på rätt sätt, håller sig smyckena snyggare och får dessutom en längre livslängd. Här har vi samlat generella råd till dig för att du ska veta hur du tar hand om dina by BILLGREN-smycken. 


OLIKA PRODUKTER/MATERIAL KRÄVER OLIKA VÅRD

Här har vi kategoriserat upp materialen/produkterna för att du lättare ska hitta det du söker.

1. Läder 

2. Beads 

3. Stål 

4. Laddningsarmband


1. LÄDER

Läder är ett tåligt material, som bara blir snyggare när det åldras. För att bibehålla det starkt måste du dock ta hand om det på rätt sätt. Det enklaste sättet är att förvara lädersmycken separat från andra smycken. Ett smyckeskrin, förvaringsbox eller en låda du har hemma fungerar utmärkt. När dina lädersmycken behöver rengöras, gör du det genom att torka av med trasa. Smörj med neutralt läderfett eller rengöring som är till för läder.

Tänk på att:

  För mycket damm kan förstöra lädret.

  Vatten torkar ut lädret - Försök att undvika att bada och duscha med smycken gjorda av läder. Detta gäller även läderbanden på din klocka..

  Vänta med att sätta på ditt lädersmycke eller klocka till efter du tagit på dig produkter som exempelvis sololja, hudkräm, hårspray eller liknande. 


2. BEADS

Våra beadsarmband är tillverkade av olika ädelstenar så som lapis, tigeröga, jaspis, agat, opal, galaxy stone och lavasten. Dessa rengör du enklast med en ren och lätt fuktad bomullstrasa. Skulle de behöva mer rengöring lägger du ditt armband i en skål med vatten och några droppar milt diskmedel. Tänk dock på att ädelstenar är ett organiskt material därutav har varje sten ett unikt utseende och ska inte dränkas med vatten. För att du ska bibehålla den ursprungliga looken så länge som möjligt är det viktigt att du inte utsätter ditt smycke med för mycket bad och diskning. Det är inte heller optimalt att sova med smycken då du kan fastna och dra i sönder dem. Tänk även på att fysiska aktiviteter så som träning kan påverka livslängden.


3. STÅL

Många av våra klockor har mesharmband. Dessa rengör du enkelt med ljummet vatten och mild tvål, sedan borstar du försiktigt med t.ex. en tandborste. Torka sedan försiktigt av det med bomulltuss . Viktigt att tänka på är att du skyddar urtavlan. 

Du bör också undvika att bada med dina stålsmycken, framförallt i klor och saltvatten. Om du känner att dina stålsmycken har tappat sin glans kan du rengöra de med ljummet vatten och putsa upp dem igen med en ren trasa. Oftast räcker detta. Skulle du tycka att de behöver en ordentlig rengöring gör du det enkelt med mild rengöring som exempelvis; såpa och vatten. Det är viktigt att du torkar av smycket ordentligt efteråt. 

Tänk på! 
Många av våra armband med lås som är tillverkat i rostfritt stål, är tåliga med ska ej utsättas för vatten. Låset hålls ihop av en magnet som inte är inte rostfri, och gör ditt armband extra känsligt för vatten.


4. LADDNINGSARMBAND

Vi får ofta frågan om hur man ska ta hand om sitt laddningsarmband. Tänk det som din mobilsladd gjort i läder. Badar/duschar du med din mobilsladd? Troligtvis svarar du nej på den frågan. Vatten och strömförare är ofta ingen bra kombination. Likaså är det med våra laddningsarmband. Kommer det vatten i kontakten finns risken att kontakten slutar att fungera.


ÄGER DU ETT SILVERSMYCKE?

Klicka på länken under för att komma till våra skötselråd för silversmycken