Fri frakt över 399 SEK - Beställningar innan 11.00 skickas samma dag

Skötselråd för silversmycken


Våra silversmycken är gjorda i 925 nickelfritt sterling silver. Det är ett solitt och hållbart material som gör smyckena mindre känsliga. Det är dock viktigt att du vårdar dina smycken för att du ska kunna njuta av dem i många år. 

Då smyckena är något oxiderade, för att få en lite mörkare finish, är det viktigt att du INTE använder någon form av silverputs eller silverdip. Detta gör att den mörka oxideringen försvinner men lämnar kvar fläckar som inte försvinner från smycket.


  • Den medföljande asken är bra att förvara dina smycken i när du inte använder dem. Silversmycken trivs som bäst när de inte behöver blandas med andra smycken.
  • Det är bra att torka av smyckena efter varje användning så de är rena från hudfett, avgaser och dylikt.
  • Det går bra att sova, bada/duscha samt utföra vardagliga sysslor (så som trädgårdsarbete, diskning, träning etc) med smyckena. Vi rekommenderar dig dock att ta av dig dem vid dessa aktiviteter, för att slippa onödigt slitage. 
  • Rengör dem regelbundet för att behålla lystern på smyckena längre. 


Silversmycken som bärs dagligen kommer med tiden att mörkna ytterligare på grund av oxidering och smuts. Det här fenomenet har flera förklaringar, dels beror det på att vår hud utsöndrar salter och mineraler. Det beror även på fett, hudkräm och orenheter i luften. Genom att regelbundet rengöra dina smycken förhalar du processen. Det är dock relativt enkelt att få bort dessa missfärgningar. 


RENGÖR SILVERSMYCKENA

För att ta bort vardaglig smuts från smyckena, kan du lägga dem i hett vatten med ett par droppar diskmedel. Låt dem ligga ett par minuter och borsta sedan bort smutsen med hjälp av en tandborste. 

När det har uppstått en grå eller gulaktig beläggning på smyckena tas detta lättast bort med en putsduk för silversmycken. Sitter smutsen hårt kan du behöva göra om processen ett par gånger.