Bernard. vårt nya tillskott inom klockor.

Till vårens nya kollektion presenterar vi en av favoriterna - nämligen klockan BERNARD. Med sin skandinaviska och stilrena design har den funktioner så som: 5 ATM, Safirglas och är det senaste tillskottet i klocksortimentet på by Billgren. BERNARD representerar familj och namnet kommer direkt till ära för grundaren Johan Billgrens minne av sin far. En klocka med safirglas - som ligger precis under diamantens hårdhet (enligt Mohs skala). 

I detta blogginlägg kommer du att få läsa och få inspiration till varför vi älskar BERNARD och hoppas att du kommer göra det med:

1. Möt Bernard 

2. Fördelar med Safirglas

3. Urverket Japanese Miyota 

4. Ny klocka i familjen

5. Behöver du mer inspiration?


1. Möt bernard.

Precis som i det står i inledningen till detta blogginlägg är BERNARD en av våra favoriter i vårt sortiment, en nyhet inom klockfamiljen. Vi är otroligt stolta över designen och funktionaliteten i klockan för en prisvärd peng. Hoppas du gillar den lika mycket som vi gör!

BERNARD är vår lyxiga och robusta klocka som utstrålar kvalité och styrka. Klockan har en svart lite större urtavla och väger lite mer vilket ger en mer robust känsla. Hjärtat i alla by Billgren klockor är ett quartzverk i toppkvalitet och en otrolig god noggrannhet. Klockan är tillverkad i rostfritt stål som har polerats och ger klockan en vacker glans och kompletteras perfekt med safirglas som är extremt reptåligt. Med en vattentäthet på 5 ATM så klarar klockan enstaka, korta tillfällen i vatten som till exempelvis vid dusch.

Fördelarna med rostfritt stål är att det är tåligt och missfärgas inte eftersom stål inte oxideras och vår klocka BERNARD har även polerats för att ge en vacker glans. Vidare går det även utmärkt att använda stål för de som lider av nickelallergi, då det är väldigt få allergiker som får biverkningar eller reaktioner av smycken och accessoarer i stål.


2. Fördelar med safirglas.

En klocka med safirglas är bland de mest populära och eftertraktade glasen när det kommer till klockor och urverk. Safirglas är en optisk klar kristall som precis som tidigare i blogginlägget ligger strax under diamantens hårdhet på Mohs skala. När safirglas används i klockor är det tillverkat i en syntetisk blandning (safir) i laboratorier tillverkad av kristalliserad aluminiumoxid. Fördelen med ett kemiskt syntetiskt tillverkat safir är att man får ett glasliknande utseende som ger din klocka hög kvalitet. 

Klockor och urverk med safirglas är kända för sin höga kvalitet och det faktum att klockans livslängd blir längre. Safirglas är extremt reptåliga och klarar att utsättas för höga temperaturer - upp till 1000 C. Safirglas är utan att överdriva det mest reptåliga glaset som används till urverk. Med safirglas får du alltså en långvarig kvalitetsklocka som både är robust och slitstark. 


Bernard, stålklocka, by billgren

BERNARD STÅLKLOCKA

Bernard är en mångsidig modell från By Billgren som passar varje tillfälle - såväl på arbetet som till vardags. Klockan skapar en trendig look tillsammans med ett par slitna jeans och t-shirt, eller en dressad, stilsäker känsla tillsammans med en välskräddad kostym. Valmöjligheterna är oändliga helt enkelt. Bernard har en snygg svart urtavla och mer tyngd för en mer robust känsla.


3. japanese mioyta.

Till klockan BERNARD är det det Japanska urverket Mioyta - ett högteknologiskt Japanskt företag som har tagit fram de mest beprövade och använda urverken Mioyta. Urverket har en otrolig god noggrannhet med en felmarginal på endast några sekunder i månaden. Detta gör Mioyta mer exakta i sin tidshållning jämfört med andra modellen med ett mekaniskt urverk. Med en vattentäthet på 5 ATM så klarar klockan enstaka, korta tillfällen i vatten som till exempelvis vid dusch. 

Vill du se fler av våra klockor med samma urverk? Spana in våra andra klockmodeller: GUSTAF och DOUGLAS.


4. Ny klocka i familjen.

Som en grädde på toppen har vi även tagit fram en annan klocka i familjen - låt oss presentera MARLON. Precis som de andra klockorna är inspirerad av en familjemedlem till vår grundare Johan Billgren. MARLON skiljer sig något från våra andra klockor i sitt utseende, det är en mer bastant klocka med tyngd som utstrålar lyx och elegans. Vill du ha en klocka som håller och inte lätt blir repig? Då är denna klocka med safirglas och rostfritt stål som gjord för dig! 


5. Behöver du mer inspiration?

Spana in alla våra klockor för att hitta din utvalda favorit - antingen till dig själv eller till en present till någon du bryr dig om. Klicka här för att komma direkt till kategori-sidan om just klockor. Vill du istället hitta något annat? Spana in våra blogginlägg och hitta just vad du är ute efter - är det våryra, konfirmation, student eller examen som står närmast till gratulationstillfällen spana då istället in vår presentguide.