Fri frakt över 399 SEK - Beställningar innan 11.00 skickas samma dag
havel, stålhalsband, guldfärgat, by billgren

5 tips på examenspresenter till kille

Börjar det bli hög tid att hitta en perfekt examenspresent? Vad köper man då till en som tar examen? Vi vet hur svårt det kan vara att hitta den perfekta presenten till honom och har därför samlat våra 7 bästa tips på examenspresenter till killen med stil. 


1. Graverat smycke

De som tar examen har kämpat hårt med studierna, vissa i flera år och äntligen är de klara! Studietiden är något man minns resten av livet och som präglar framtiden för de flesta, så varför inte fira det med en minnesvärd gåva? Ett graverat smycke gör både presenten personlig men också extra betydelsefull för mottagaren. Låt smycket bli en påminnelse om att han klarar allt eller att framtiden är i hans händer, du bestämmer vad som ska graveras! 

Vill du ha tips på hur du ska tänka när du väljer gravyr och tips på vad du kan gravera? Klicka här!

HALL | STÅLARMBAND

Ett PVD-pläterat halsband i guld för den trendmedvetne mannen med hänge i stål, tre sidor är matta och en sida är blank. Passar perfekt att bära precis som den är eller kompletteras med fler halsband för att skapa en trendig layering-effekt. Halsbandet finns i två färger (stål och guldfärgat stål).

2. Klocka

En klocka är en klassisk examenspresent som han kan bära varje dag framöver. En klocka kan symbolisera tiden som gått, men också tiden som kommer och är dessutom en väldigt snygg accessoar som passar för alla tillfällen. 

GUSTAF | KLOCKA MESH


Klockan modell Gustaf har ett mesharmband i stål och en elegant vit urtavla. Med detaljer som romerska siffror i stål är den här klockan det självklara valet för den stilmedvetne mannen. Finns även med svart urtavla.

3. Silversmycke

Att ge bort ett smycke i examenspresent är alltid ett säkert kort och att ge bort ett smycke i silver gör presenten exklusiv. Ett silversmycke är ett smycke som kan hålla i många år framöver och gör därför presenten till en väldigt värdefull present. NOBEL by BILLGREN är vårt mest exklusiva märke med tidlösa smycken i äkta 925 sterling silver och är den perfekta examenspresenten.  

SILVERHALSBAND | PANSAR

En klassisk pansarkedja i en bredare modell (5 mm). Halsbandet är 50 cm långt med en förlängningskedja på ytterligare 5 cm. Finns även i bredden 3 mm. Halsbandet har en något mörkare finish då det är tillverkat i oxiderat 925 sterling silver. 


4. Välgörenhetssmycke

Värnar killen som tar examen om vår miljö, djur och hav och vill du ge bort något med en tanke bakom? Vi på by BILLGREN har ett tätt samarbete med den Svenska ideella organisationen The Perfect World Foundation och till det har vi designat två smycken för att bidra till att stötta vår värld. Det ena smycket är ett armband - Save The Ocean och det andra ett halsband - Save The Rhino. Smyckena är en garanterat uppskattad present som gör skillnad för våra djur och natur.

SAVE THE OCEAN | BEADSARMBAND


By BILLGREN har designat ett unikt beadsarmband med unika krafter och egenskaper, som visar att du är engagerad i att rädda våra hav. Armbandet kostar 349 kr varav 100 kr oavkortat går till The Perfect World Foundation och projektet Save the Ocean.

5. Presentkort

Har du svårt att bestämma dig? Inga problem, vi säljer även presentkort så att han som tar examen själv kan välja och vraka bland smycken och accessoarer. 

Presentkort 

Ladda presentkortet med 250, 500, 1000 eller 2000 kr. Vi skickar presentkortet som kommer i en stilren presentförpackning till dig.