den kompletta guiden till gravyr.

Att gravera in ett årtal, namn eller citat är något som går tillbaka så långt vi kan minnas. Idag är det vanligt att välja till gravyr till sina förlovning- och vigselringar, halsband eller armband. Är du osäker på vad du ska gravera? Ingen fara, med vårt breda utbud av graverbara smycken finns det alltid något till den stilmedvetne mannen. Så, säg det med gravyr - Gravera in din kärlek!

I detta blogginlägg kommer du få tips och tricks - allt för att du ska få inspiration för att ge bort en personlig present med gravyr. Vi har valt ut några graverbara smycken för att hjälpa dig lite på traven.

1. Gravera din ring

2. Välja rätt gravyr

3. Exempel på text att gravera

4. Den ovanliga gravyren 

5. Info om gravyr


1. gravera din ring.

Idag väljer många att gravera sina förlovning- och vigselringar med datum, namn eller initialer. Vad som är viktigt att tänka på när du ska välja gravyr är främst hur lång texten ska vara och var denna ska vara placerad. Tänk på att för långa texter inte går att gravera på våra smycken och skulle vi få en beställning som inte kan skapas, så kommer vi att kontakta dig för att tillsammans komma fram en lösning som lever upp till dina förväntningar. Gravera ett smycke till din älskling och överraska med en personlig gåva! Nedan presenterar vi ett par ringar som är graverbara. In och klicka på bilderna och se om det är den presenten du är ute efter. 

Vill du se hela listan med vilka ringar som går att gravera? Lugn, vi har tänkt på det med. Följ bara länken under!


2. Välja rätt gravyr.

Hur lyckas man välja rätt gravyr? Det finns inget rätt eller fel men vi guidar dig i gravyrdjungeln. Vi har listat upp våra några av våra bästa tips på vad du ska tänka på när du väljer gravyr:

 • Fundera på vad det är för graverbart smycke du vill gravera. Är det ett armband, halsband, ring eller korthållare som du önskar få graverat? 
 • När du bestämt dig för vilket smycke du vill gravera ska du bestämma dig för vilken text du vill ha på ditt smycke. Vill du gravera in ett viktigt datum, ett namn eller citat? 
 • Du har nu bestämt dig för vilket smycke du vill gravera och vad det är du vill gravera. Nu är det viktigt att du använder dig av måtten som finns specificerade under varje produkt och säkerställer att din text får plats. Ett bra exempel är vår bästsäljare "SAMUEL stålarmband" där du får plats med upp emot 22 tecken!
 • Lägg till ditt val av smycke i varukorgen och fyll i dina uppgifter så tar vi hand om resten! Observera att gravyr tar mellan 2-6 dagar. 


SAMUEL STÅLARMBAND

Stålarmband med graverbar platta i rostfritt stål med PVD-plätering i guld. Finns att välja i två olika färger: guld eller stålfärgat. Gravera för att skapa ett personligt smycke till dig själv eller någon du tycker om. 


3. exempel på text att gravera.

Alternativen är oändliga men ändå har vi plockat fram en del favoriter:

 • Jag älskar dig
 • Datumet ni träffades (tex: 13/3-2011)
 • Du & Jag 
 • För alltid
 • Namnet på din partner, eller den du vill ge bort till (tex: Adam )
 • Älskade pappa
 • I love you 

4. den ovanliga gravyren. 

Vill du köpa en ovanlig present och lägga till gravyr för att göra den ännu mer omtalad? Då tipsar vi om vårt innovativa halsband "Harry" med doftmembran. En riktig snackis om du frågar oss! Ett halsband med doftmembran, bara spruta på favoritdoften och så blir det 3 i 1 funktion - favorithalsbandet, favoritdoften med personlig gravyr!

HARRY MED DOFTMEMBRAN

Vill du att din parfym ska hålla hela månaden? Lugn, vi har den perfekta lösningen! Vårt innovativa stålhalsband med doftmembran får din doft att hålla månad efter månad. Det enda du behöver göra är att spruta din favoritdoft på halsbandets bricka så har du ett doftande stålhalsband. Vill du göra ditt armband ännu personligare gör du detta enkelt genom att lägga till egen gravyr på baksidan av brickan.


KORTHÅLLARE MED GRAVYR

Vill du inte ge bort ett smycke rekommenderar vi istället vår korthållare i rostfritt stål som är det perfekta sättet att hålla dina pengar i tryggt förvar och är smidig att bära med sig. Korthållaren är graverbar så att du kan sätta en personlig touch på den med ditt favoritcitat, initialer eller ett personligt budskap till någon du tycker om.


5. Info om gravyr.

När vi mottagit din beställning för gravyr tar detta mellan 2-6 arbetsdagar att genomföra. Detta innebär att om du lägger en beställning på fredagen skickas din beställning tidigast onsdag-torsdag veckan efter. Priset för gravyr är 249 SEK oavsett vilket smycke och text som ska skrivas.