Fri frakt över 399 SEK - Beställningar innan 11.00 skickas samma dag

HITTA RÄTT RINGSTORLEK

Visst känns det klurigt att hitta rätt ringstorlek. Speciellt om du ska ge bort en ring. Det finns olika metoder, tips och trix för att hitta den rätta storleken.

HUR SKA EN RING SITTA

Du kanske har hört talas om ordet lagom, det är precis så en ring ska sitta. Inte så hårt så att den klämmer åt och känns trång, inte heller så pass lös att du riskerar att tappa den. Beroende på i vilka förhållanden du mäter din ringstorlek, kommer du få olika resultat. Många upplever att fingrarna svullnar på morgonen och i varma klimat. På samma sätt känner många att fingrarna smalnar av vid kalla klimat. Vi rekommenderar dig att mäta ditt finger när du känner att det har någon form av “normaltillstånd”. 

Tänk på att en bred ring ofta behöver vara något större i storleken än en smal ring.

1. ANVÄND EN GAMMAL RING

Det vanligaste sättet är att ta fram en ring som du redan har hemma och mäta omkretsen med hjälp av ett måttband. Vill du istället få fram diametern, gör du det genom att placera en linjal tvärs över ringen. Se till att det är det inre måttet som du fokuserar på. Räkna i antal millimeter. Får du till exempel fram att den inre diametern är 20 mm, så motsvarar det en storlek medium hos oss. 

Ska du köpa en ring till någon som inte bor hemma hos dig blir den här metoden knepig, om ni inte ses ofta och du kan smuggla ner ett måttband i väskan när ni ses. Kom ihåg att skulle en ring bli för stor eller för liten kan du enkelt byta storleken hos oss.

2. MÄT RINGSTORLEK MED ETT MÅTTBAND

Ibland har man ingen bra ring att mäta hemma. Då är ett måttband väldigt bra. Börja med att vira måttbandet runt det finger du vill ha ringen på. Dina fingrar varierar i storlek och är inte symmetriska. När du känner att måttbandet sitter “bekvämt” på fingret, testa att föra det över din knoge. Det är viktigt att du inte spänner måttbandet för hårt. Då är risken att du beställer en för liten ring. 

När du mätt, beräkna omkretsen i antalet millimeter. Är ditt finger 60 mm i omkrets, motsvarar det small hos oss (längre ner hittar du en guide hur du formulerar om måtten).

3. ANVÄND EN LINJAL

Om du inte har ett måttband hemma går det fint att använda dig av en linjal eller en måttstock, samt ett snöre. Du gör precis samma sak med ditt snöre/din tråd som du gör med ett måttband. Placera sedan tråden på linjalen/måttstocken och mät antalet millimeter. Omvandla sedan ditt fingers omkrets med hjälp av vår omvandlare.

4. KOM IN TILL VÅRT SHOWROOM ELLER BESÖK NÅGON AV VÅRA ÅTERFÖRSÄLJARE

Ibland vill man kanske bara ha rätt storlek direkt. Kanske för att minska på våra miljöutsläpp. Vi har ett showroom i Västra hamn i Malmö som du enkelt kan boka tid till. Vi har nästan alltid tid för att ta emot dig på vardagarna mellan 8-16. Skicka ett mejl till [email protected] eller ring oss på +46 406 213 344. Om du inte bor i närheten av oss har vi återförsäljare runt om i landet. Du hittar listan med alla våra återförsäljare här.

Nedan har vi tagit fram en mall i form av bildmaterial för att du ska känna dig extra säker på de olika måtten i omkrets och diameter. Allt för att du ska lyckas hitta rätt ringstorlek.RINGSTORLEK - OMVANDLARE

Vi har tagit fram en mall i form av bildmaterial för att du ska känna dig extra säker på de olika måtten i omkrets och diameter. Allt för att du ska lyckas hitta rätt ringstorlek.