den kompletta klockguiden. 

Vi vet hur svårt det är att beställa en klocka - speciellt när det kommer till urverk. Därför har vi tagit fram en guide för att underlätta förarbetet för dig. I detta blogginlägg kommer vi att förklara det olika urverken som finns. En klocka är en av de vanligaste accessoarerna för män. De visar inte bara tiden, utan används också för att uttrycka din stil och personlighet. Välj därför en klocka med omsorg och tänk på att ta hand om den, så du har en trogen kompanjon under en lång tid framöver. Med vår guide hoppas vi att du ska känna dig säker på vilken klocka som passar just dig. Vi gör en djupdykning i klockdjungeln och urverket. 

I detta blogginlägg kommer du att få läsa om: 

1. Urverket

2. Japanese Miyota

3. Swiss Ronda

4. by Billgren feautering Japanese Miyota & Swiss ISA


1. Urverket.

Urverket är det som är själva grunden till tidshållaren. Det finns flera olika konstruktioner men vanligast är att dela in de i quartz (batteri) och mekaniska klockor. Hjärtat i alla By Billgren-klockor är ett quartzverk. Som drivs med batteri i toppkvalitet och ytterst hög precision. Med våra by BILLGREN-klockor kan du välja mellan ett Japanese Quartz Miyota urverk eller Schweiziskt ISA-urverk. Skillnaden mellan Japanska Miyota och Swizz ISA är att det Japanska urverket har en vattenresistens på 5 ATM medan ISA har 10 ATM vattentålighet.


2. japanese miyota.

Det högteknologiska, japanska företaget Miyotas urverk är ett av världens mest använda och beprövade. Dessutom har urverket en otroligt god noggrannhet, med en felmarginal på endast några sekunder i månaden. Detta gör de mer exakta i sin tidshållning, jämfört med det mekaniska urverket. Med 5 ATM vattentäthet klarar klockan enstaka, korta tillfällen i vatten, exempelvis vid dusch. Vi använder det Japanska Miyota urverket i våra modeller Gustaf och Douglas.

GUSTAF KLOCKA

Klocka modell Gustaf har ett mesharmband i stål och en elegant vit urtavla. Med detaljer som romerska siffror i stål är den här klockan det självklara valet för den stilmedvetne mannen. Finns även med svart urtavla. Urverket är såklart det Japanska Miyota.


DOUGLAS KLOCKA

Vår klocka Douglas i mesh är ett måste för den trendmedvetne. Bandet i stålmesh och den svarta sofistikerade urtavlan skapar tillsammans en oslagbar kombination. Douglas kan bäras såväl på formella tillställningar, som avslappnade dagar tillsammans med nära och kära. Med det utbytbara bandet kan du själv välja vilket band du vill bära och skapa en helt ny look varje dag. Urverket är det Japanska Miyota.

SHOPPA NU


3. swizz ronda.

Schweiziskt Quartzverk är extremt tillförlitliga, har ofta många funktioner och servicebehovet är avsevärt mindre än hos ett mekaniskt verk. Vattentålighet 10 ATM innebär att klockan kan användas för dusch och bad, till exempel vid snorkling vid vattenytan. Vi använder det schweiziska ISA-urverket i vår modell Malcom.

MALCOM KLOCKA

Vår Malcom klocka har en svart urtavla med karaktäristiska detaljer såsom klockarmband med solid stållänk, 10 ATM vattentålighet och exklusivt Schweiziskt urverk (Swizz Ronda). Framsidan är skapat av stöttåligt safirglas och klockmodellen har en baksida med ingraverad by Billgren-logo. En sportbetonad och tidlös designklassiker som är ett måste i varje stilmedveten mans accessoarsamling. Finns även med vit urtavla.


4. by billgren featuring.

by BILLGREN använder Japanese Miyota- och Schweiziska ISA-urverket på grund av dess kvalitet och pålitlighet där vi kan erbjuda dig en tidlös klocka med ett fantastiskt värde för pengarna. Känns det lite lättare i klockdjungeln nu? Hoppas vi har kunnat vara till hjälp!behöver du mer inspiration?

Vi har tagit fram en helt ny blogg med en massa spännande info och inspiration till våra produkter. Vill du läsa mer? Ta mig till bloggen.