Den kompletta ringguiden. hitta rätt ringstorlek.

Det är faktiskt ganska enkelt att hitta din ringstorlek - även hemifrån. Det finns olika metoder, så det är bara att välja den metod som passar dig bäst. Det vanligaste sättet är att börja med att ta fram en ring som du redan har hemma och börja med att mäta omkretsen med hjälp av en linjal eller måttband. Den inre diametern får du fram genom att placera linjalen tvärsöver ringen och se till att det är det inre måttet som du fokuserar på. Här är vi ute efter antal mm (millimeter). Får du till exempel fram att den inre diametern är 20 mm, så motsvarar det en storlek medium hos oss. För fler tips på hur du mäter din ringstorlek - fortsätt att skrolla ner i vår guide.

Ps... som du säkert vet kan fingrarna svullna upp om du är varm och kan kan bli upp till en halv storlek större. På samma sätt funkar det om du är kall, då blir istället fingrarna en storlek mindre. Vårt tips är att mäta ringstorlek på morgonen eller kvällen då din hand har normal temperatur. 


fyra metoder för att mäta ringstorlek.

Vi provar med att förenkla det ännu mer och har i detta blogginlägg listat fyra (4) metoder för hur du kan mäta din ringstorlek och äntligen köpa den där ringen du längtat efter.

1. Använd en gammal ring

2. Fram med måttbandet

3. Mät med linjal

4. Besök någon av våra återförsäljare

5. Bildmaterial för ring guide


1. Använd en gammal ring.

Som vi nämnde i början av guiden så är det lättaste alternativet att ta fram en ring som du redan har hemma och mät den inre omkretsen på den. Genom att ta linjalen tvärs över ringen så får du fram den inre omkretsen och här är vi ute efter antal mm. Får du till exempel fram att du har 20 mm i omkrets är det en storlek medium hos oss! 


2. Fram med måttbandet.

Har du ingen ring hemma som du kan mäta? Ingen fara, vi guidar dig!  Ta fram ett måttband och mät omkretsen runt ditt finger. Får du till exempel fram en omkrets på 60 mm, så motsvarar det en storlek small (19 mm) hos oss. Klicka här för att se den kompletta guiden med omkrets och diameter.


3. Mät med linjal.

Har du inget måttband men en linjal? Vi har lösningen! Det tredje tipset är att använda en sytråd eller ett snöre till att möta ringstorleken. Ta tråden och vira den runt ditt finger (tänk på att inte vira den för hårt). Placera sedan ut tråden på linjalen för att få fram omkretsen till din nya ring. Lika enkelt som i steg 1 och 2. Lätt som en plätt va?


4. besök någon av våra återförsäljare.

Känner du dig osäker på måtten och behöver hjälp? Besök någon av våra återförsäljare runt om i landet så hjälper de dig att hitta rätt storlek. Du hittar listan med våra återförsäljare här.


5. Bildmaterial för ring guide.

Nedan har vi tagit fram en mall i form av bildmaterial för att du ska känna dig extra säker på de olika måtten i omkrets och diameter. Allt för att du ska lyckas med ditt nya ringköp. Spara ner bilden och använd i framtiden!