KLOCKGUIDE #1 URVERK


En klocka är en utav de vanligaste accessoarerna för män. Den visar inte bara tiden, men används också för att uttrycka din stil och personlighet. Välj därför din klocka med omsorg och ta god hand om den så har du en trogen kompanjon under lång tid framöver. Men hur ska du då veta vilken klocka som passar just dig? by BILLGREN guidar dig i klockdjungeln och gör en djupdykning i urverket.


|

Urverket

|

Urverket är det som i grunden är själva tidshållaren. Det finns flera olika konstruktioner men vanligast är att dela in de i quartz (batteri) och mekaniska klockor. Hjärtat i alla By Billgren-klockor är ett quartzverk. Quartzverket drivs med batteri med toppkvalitet och ytterst hög precision. Med våra by BILLGREN-klockor kan du välja mellan ett Japanese Quartz Miyota-urverk eller schweiziskt ISA-urverk. Skillnaden mellan Japanska Miyota och ISA är att det japanska urverket har en vattenresistens på 5 ATM medan ISA har 10 ATM vattentålighet.

|

Japanese Miyota

|

Det högteknologiska, japanska företaget Miyotas urverk är ett av världens mest använda och beprövade. Dessutom har urverket en otroligt god noggrannhet, med en felmarginal på endast några sekunder i månaden. Detta gör de mer exakta i sin tidshållning, jämfört med det mekaniska urverket. Med 5 ATM vattentäthet klarar klockan enstaka, korta tillfällen i vatten, exempelvis vid dusch. Vi använder det japanska Miyotaurverket i våra modeller Gustaf och Douglas.

Japanskt Miyota urverk

|

Swiss Ronda

|

Schweiziska Quartzverk är extremt tillförlitliga, har ofta många funktioner och servicebehovet är avsevärt mindre än hos ett mekaniskt verk. Vattentålighet 10 ATM innebär att klockan kan användas för dusch och bad, till exempel vid snorkling vid vattenytan. Vi använder det schweiziska ISA-urverket i vår modell Malcom.

Schweiziskt Ronda urverk

|

by BILLGREN featuring Japanese Miyota & Swiss ISA

|

by BILLGREN använder Japanese Miyota- och Schweiziska ISA-urverket på grund av dess kvalitet och pålitlighet där vi kan erbjuda dig en tidlös klocka med ett fantastiskt värde för pengarna.